ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ

 

  • 13/6/2016 ? Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
    Την Τρίτη 7 Ιουνίου το τμήμα Α1 παρουσίασε μια γιορτή στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας, με τίτλο «Είμαστε διαφορετικοί, είμαστε μοναδικοί, είμαστε φίλοι!». Κατά τη διάρκεια της γιορτής έγινε προβολή παρουσίασης φωτογραφικού υλικού από τις δράσεις όλης της χρονιάς, παράσταση του μύθου του Αισώπου «Ο ποντικός και το λιοντάρι» και τραγούδια με θέμα τη φιλία και τη διαφορετικότητα. Η βραδιά τελείωσε με κεράσματα που πρόσφεραν οι γονείς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
    Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ταχτσή Τάνια
    Εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν: Ρουσοπούλου Αικατερίνη, Καρακασίδου Σταυρούλα

DSC09334 DSC09344 DSC09347

divider

  • 28/3/2016 – «Ποιότητα ζωής- Διατροφή»

Στο πλαίσιο του προγράμματος των Οικολογικών Σχολείων με θέμα «Ποιότητα ζωής- Διατροφή», επισκέφτηκε το σχολείο μας η διαιτολόγος- διατροφολόγος κ. Μπαντερμά Ιωάννα, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές της Α΄ Τάξης για τη διατροφική πυραμίδα, την αξία του πρωινού και τη σωστή διατροφή.
Οι μαθητές πήραν πληροφορίες για το τι προσφέρει στον οργανισμό μας κάθε ομάδα τροφών και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις δικές τους διατροφικές συνήθειες. Έπειτα, αφού έγινε ανάλυση του ερωτηματολογίου, ακολούθησε συζήτηση και προτάσεις από τους ίδιους τους μαθητές για υγιεινά σνακ που μπορούν να καταναλώνουν στα διαλείμματα.
Στο τέλος της ενημέρωσης απολαύσαμε όλοι μια γευστική φρουτοσαλάτα!

Οι δασκάλες των Α1 & Α2
Ταχτσή Τάνια
Γαβριηλίδου Θένια

P1030306P1030328Καταγραφή

divider

22/12/2015 – Επίσκεψη σε παραδοσιακό φούρνο με άρωμα ? Χριστουγέννων!
Στο πλαίσιο του προγράμματος των Οικολογικών Σχολείων, με θέμα την Ποιότητα Ζωής και με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας «Ένα ζιζάνιο στη ζύμη», οι μαθητές της Α? Τάξης επισκέφτηκαν πρότυπο εργαστήριο παραγωγής άρτου και άλλων γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων στο κέντρο της πόλης. Ξεναγήθηκαν στο χώρο του εργαστηρίου και γνώρισαν τη διαδικασία παραγωγής ψωμιού αλλά και τη διατροφική του αξία. Αρχικά, μας έδειξαν τη ζυγαριά και το ζυμωτήριο, όπου το αλεύρι ανακατεύεται και ζυμώνεται με νερό, αλάτι και μαγιά. Έπειτα, πώς το ζυμάρι κόβεται σε κομμάτια και πλάθεται σε ψωμιά, που ψήνονται σε φούρνους σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου μια ώρα. Είδαμε τον τρόπο που ζεσταίνεται ο φούρνος, και πώς φουρνίζουν και ξεφουρνίζουν το ψωμί. Οι μαθητές ζύμωσαν τα δικά τους κουλουράκια και τα έψησαν στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του εργαστηρίου. Για να μπούνε στο εορταστικό πνεύμα, φούρνισαν μελομακάρονα και άλλα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα. Στο τέλος τους περίμενε μια νόστιμη έκπληξη, ένα σακουλάκι με διάφορα κεράσματα για τον καθένα!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ταχτσή Σουλτάνα,Γαβριηλίδου Παρθένα

PC160112 PC160146 PC160161 PC160153