ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

 

 • 5/6/2020 -ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

(Ομάδα Δράσης Πρόληψης 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας)

 

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί στο σχολείο μας ως «Ημέρα εορτασμού και διαφύλαξης της Σχολικής Ειρήνης».

Στην προσπάθειά μας για τη δημιουργία μιας κουλτούρας σχολικής ειρήνης, που αποτελεί για μας σκοπό αναγκαίο και ευγενή, το φετινό  θέμα  για τον  εορτασμό της «Σχολικής Ειρήνης»,  αποφασίστηκε, να είναι «Η Φιλία», καθώς η φιλία αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις για να ζήσει κανείς μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη   ζωή.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (2 Μαρτίου έως και 6 Μαρτίου)  πραγματοποιήθηκαν  μια σειρά δράσεων ως προϊόντα αξιολόγησης και διάχυσης των καλών πρακτικών που εφαρμόστηκαν από τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές  των τάξεων τους.

Αναλυτικότερα την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στον χώρο συγκέντρωσης των μαθητών, τις δυο πρώτες διδακτικές ώρες πραγματοποιήθηκαν μουσικοκινητικές δράσεις από τα τμήματα Α1,Α2, Β1, Β2 και Γ1 ,Γ2,  υπό την εποπτεία της θεατρολόγου και του μουσικού του σχολείου μας. Στη συνέχεια, στο γήπεδο του μπάσκετ, τις επόμενες δύο διδακτικές ώρες, τα παιδιά της Δ1, Δ2,Ε1, Ε2, Στ1 και Στ2 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής, πραγματοποίησαν τη δράση «Το φιλέ της φιλίας».

Επίσης αξίζει  να σημειωθεί ότι φέτος εκτός από τις δράσεις των τάξεων πραγματοποιήθηκε και  η δράση «Βιβλιοπαρουσίαση»,  με υλικό που το περιεχόμενό του αφορά στο θέμα της πανελλήνιας ημέρας και το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στη  σχολική μας βιβλιοθήκη. Η δράση απευθυνόταν στους μαθητές, αλλά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Τέλος, πλήθος δράσεων πραγματοποιήθηκαν και μέσα στις τάξεις από τους δασκάλους  και τους εκπαιδευτικούς  ειδικοτήτων καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας:

   

Τμήμα Α1 –  Βιωματική δραματοποίηση

Για τα παιδιά του τμήματος Α1 του σχολείου μας,  έγινε επιλογή του τραγουδιού «Φίλοι για πάντα»  για την πραγματοποίηση του δρώμενου. Η δραστηριότητα αυτή με την μορφή της δραματοποίησης  είχε ως στόχο την «επαφή» των παιδιών με την έννοια της φιλίας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλοαποδοχής. Με βιωματικό τρόπο τα παιδιά αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους αρμονικά και ταυτόχρονα διασκέδαζαν. Συνδυαστικά με την σωματική έκφραση,  την αρμονική συνεργασία των παιδιών και με  το περιεχόμενο  του τραγουδιού έγινε προσπάθεια, οι μαθητές  να κατανοήσουν σε βάθος την έννοια της φιλίας και της ειρήνης αλλά κυρίως τη σημασία της διαφύλαξης αυτών των αγαθών.  Η συγκεκριμένη έκθεση είχε ως στόχο την έκφραση συναισθημάτων μέσα από την παράλληλη εξέλιξη εμπειριών των παιδιών αλλά και της πρώιμης εξοικείωσης τους με τις κοινωνικές συμπεριφορές ως μέλη της κοινωνίας. Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης τα παιδιά κατανόησαν καλύτερα τα οφέλη μιας ουσιαστικής φιλίας αλλά την διαφύλαξη της ειρήνης, ενισχύοντας την ομαδικότητα και συγχρόνως χρησιμοποιώντας παράλληλα την εκτόνωση και την δημιουργία ως εργαλεία.    

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Γεωργία Κοροβέση

 

Τμήμα Α2 – Βιωματική δραματοποίηση

Αξιοποιώντας, το τραγούδι «Χέρια σαν κι αυτά» των Locomondo μέσω των παραστατικών εικόνων που περιγράφονται, τα παιδιά του τμήματος Α2 εκπαιδεύτηκαν κάνοντας χρήση της βιωματικής οδού στην ουσία δηλαδή μιας παραγωγικής συνεργασίας, κατανόησης και διασφάλισης των αγαθών που προσφέρει η φιλία και η ειρήνη στις μέρες μας. Ο στόχος της δράσης ήταν σαφέστατα η ανάπτυξη έκφρασης συναισθημάτων, η βαθύτερη κατανόηση της έννοιας της ομάδας ενός συνόλου όσο και η  ενίσχυση της ενσυναίσθησης, η ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών δηλαδή να μπορούν να κατανοήσουν από τις εκφράσεις των άλλων τα συναισθήματα τους, έτσι ώστε να μάθουν και να τα αποδέχονται.  Οι μαθητές με την ολοκλήρωση της δράσης φάνηκε να ενισχύουν την ικανότητα τόσο της σωματικής όσο και της συναισθηματικής έκφρασης αλλά και να αναπτύσσουν επίσης την αλληλοαποδοχή και αλληλοσεβασμό προς τους συμμαθητές τους. Τέλος, μέσα από την δημιουργία κατανόησαν σε βάθος την αξία της φιλίας στη σχολική ζωή.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Γεωργία Κοροβέση

 

Τμήματα Β1-Β2  Βιωματική δραματοποίηση

Για Β΄ τάξη χρησιμοποιήθηκε και δραματοποιήθηκε το τραγούδι «εγώ και εσύ μαζί» το οποίο συνδράμει στην πληρότητα και στην ανάγκη δημιουργίας μιας φιλίας χωρίς διακρίσεις ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν θεωρείται απαραίτητη από τα παιδιά. Τα οφέλη της δράσης αυτής είναι πολλαπλά, συγκεκριμένα με την εν λόγω δράση ενισχύθηκε η κοινωνική αλληλεπίδραση των παιδιών καθώς και ουσιαστική  κατανόηση της δύναμης που προσφέρει μια ομάδα δουλεύοντας ως σύνολο. Επομένως, βασικός στόχος αυτής της δράσης ήταν η κατανόηση της σημασίας της φιλίας από τους μαθητές, μέσα από την ενίσχυση της αντίληψης ότι παρόλα τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του καθενός είναι σημαντικό να προστατεύει ο καθένας και όλοι μαζί την ειρήνη και την αρμονία στο σχολικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Γεωργία Κοροβέση

“Ν’ αγαπάς”

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο δράσεις για τον εορτασμό της ημέρας της «Σχολικής Ειρήνης». Με αυτό τον σκοπό υλοποιήθηκε  τις πρώτες δυο διδακτικές ώρες η εκτέλεση του τραγουδιού του Παντελή Θαλασσινού « Ν’ αγαπάς», από τα παιδιά της τάξης Γ1 και Γ2. Το τραγούδι αυτό επιλέχθηκε γιατί περιλαμβάνει την αγάπη που είναι πολύ σημαντική στη ζωή μας και κατ’ επέκταση μέσα από αυτό τα παιδιά μπορούν να προβληματιστούν πάνω στο θέμα της φιλίας, που είναι και το θέμα που επικεντρωθήκαμε τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας για να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα. Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στον χώρο του προαύλιου χώρου, όπου γίνεται η προσευχή και παρουσίασαν το δρώμενο σε όλες τις τάξεις και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Σεμερτζίδης Γιώργος

 

« ΤΟ ΦΙΛΕ  ΤΗΣ  ΦΙΛΙΑΣ «

Οι μαθητές/τριες των Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄ τάξεων έπαιξαν, στο γήπεδο του βόλεϊ,το παιχνίδι «Το φιλέ της φιλίας»,όπου έγιναν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια( Μαζορέτες της Φιλίας, Το Σερβίς, Φιλικό παιχνίδι Βόλεϊ, Τα Μπαλόνια της Φιλίας ) , καθώς ο αθλητισμός προάγει αξίες όπως Σεβασμός-Ειρήνη-Φιλία, που μπορούν να υπηρετήσουν την ένοια της  «Σχολικής Ειρήνης».

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Καρακασίδου Σταυρούλα , Παπαευθυμίου Αποστολία

                                                           ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

                                     (Υπεύθυνη εκπαιδευτικός ΒΑΚΙΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ)

                                          Δράσεις με τμήματα Α1,Α2,Β1,Β2,Γ1,Γ2

Την  εβδομάδα διεξαγωγής των δράσεων για την Ημέρα  Σχολικής Ειρήνης μιλήσαμε με τους μαθητές για θεμελιώδεις αξίες της σχολικής ζωής: ΦΙΛΙΑ,ΕΥΓΕΝΕΙΑ,ΑΝΟΧΗ,ΑΠΟΔΟΧΗ,ΕΓΝΟΙΑ,ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΓΑΠΗ.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στην βιωματική δράση με τίτλο

                                              Το ΔΩΡΟ της ΦΙΛΙΑΣ

Οι μαθητές γέμισαν τα πακέτα των δώρων τους σε κάθε τμήμα με μηνύματα θετικής σκέψης για τους συμμαθητές  τους και μοίρασαν τα δώρα τους σε άλλες τάξεις ώστε λέξεις ζεστασιάς  και συναισθημάτων να διανθίσουν το σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών αυτών. Τα  Δώρα διαφυλάσσονται πλέον σε προθήκη του σχολείου και θα διαμοιράζονται κάθε χρόνο καθώς η αγωνία των παιδιών για το μήνυμα που θα λάμβανε από τους συμμαθητές τους  μας εξέπληξε όλους     ευχάριστα.       

Α1

Στο πλαίσιο της δράσης για την Σχολική Ειρήνη στης 6 Μαρτίου, διαβάσαμε μέσα στην τάξη δύο βιβλία, «Τα μπαλόνια της φιλίας» και «Η Μόνα σε καινούριο σχολείο». Τα παρακολουθήσαμε σε ηλεκτρονική μορφή και συζητήσαμε με τα παιδιά τα μηνύματα που έλαβαν. Στη συνέχεια μοιράστηκαν στα παιδιά μικρές λευκές καρδιές, τις οποίες έβαψαν αφού πρώτα έγραψαν πάνω τους λέξεις σχετικές  με την φιλία και τα θετικά της συναισθήματα. Τις κολλήσαμε σε τέτοια παράταξη που να σχηματίσουν μια μεγάλη καρδιά.

Α2

“ Τα χέρια είναι για να…”   και   “ Όμορφες λέξεις “

Στα πλαίσια του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικής Ειρήνης (6 Μαρτίου) στην τάξη μας οργανώθηκαν μια σειρά από δράσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής Σμαρώ Ψαρρά.

α)Αρχικά διαβάσαμε το εξαιρετικό βιβλίο «Το δέντρο που έδινε» του Silverstein Shel  που πραγματεύεται την ξεχωριστή φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι και σε μια μηλιά και δίνει πολλαπλά μηνύματα για την ανιδιοτελή αγάπη, τη φιλία και τη γενναιοδωρία. Έπειτα τα παιδιά κατέγραψαν τα δικά τους δώρα φιλίας σε κάποιον που αγαπούν πολύ και κατασκεύασαν το δικό τους ΄δέντρο που έδινε΄.

β)Άλλη μια δράση βασίστηκε στο βιβλίο «Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε» κατά την οποία μελετήσαμε περιπτώσεις παιδιών με καλή ή κακή συμπεριφορά με τη βοήθεια καρτών που προβλήθηκαν στον προτζέκτορα της τάξης. Στόχος ήταν η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης καθώς θέλαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν πως η χρήση βίας αποτελεί πάντα μια κακή πρακτική ενώ το να απλώσει κανείς το χέρι για να προσφέρει αγάπη, φροντίδα και  συμπαράσταση είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Τα παιδιά λοιπόν συνειδητοποίησαν πως τα χέρια τα χρησιμοποιούμε για καλές πράξεις και όχι για την άσκηση βίας και δημιούργησαν κολάζ-χειροτεχνία, έπαιξαν παντομίμα και άλλα παιχνίδια στα οποία βασικό ρόλο παίζουν τα χέρια.

γ)Τέλος μιλήσαμε και για τις όμορφες λέξεις που έχει η ελληνική γλώσσα και πρέπει απλόχερα να χαρίζουμε στους συνανθρώπους μας και να αποφεύγουμε λέξεις που πληγώνουν και στεναχωρούν τους γύρω μας αλλά και εμάς τους ίδιους. Φτιάξαμε παζλ με γραμματάκια συνθέτοντας αυτές τις όμορφες λέξεις και ως κατακλείδα των δράσεων μας φτιάξαμε τα βραχιολάκια της ειρήνης και της φιλίας που φόρεσαν όλα τα παιδιά της τάξης την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικής Ειρήνης.

Υπ. Εκπαιδευτικοί: Ανθοπούλου Ανατολή-Ψαρρά Σμαρώ

Β1

Η Β1 τάξη γιόρτασε την ημέρα της σχολικής ειρήνης με τις παρακάτω δράσεις:

 • Βιβλιοπαρουσιάσεις: Διαβάσαμε τα βιβλία «Ο φαλακρός σκαντζόχοιρος» και «Οι φίλοι είναι για πάντα».
 • Δημιουργήσαμε ένα κολλάζ «Το λουλούδι της φιλίας μας ανθίζει».
 • Συζητήσαμε και φτιάξαμε την ακροστοιχίδα της φιλίας, συζητήσαμε για τη δύναμη της ομάδας και παρουσιάσαμε τη θέση μας μέσα σε αυτήν.
 • Τέλος κατασκευάσαμε τις καρδιές της συγγνώμης.

Β2

Τίτλος δράσης: «Για τα συναισθήματά μου στους φίλους μιλώ, μέσα μου δεν τα κρατώ»

Στα  πλαίσια του εορτασμού της «Σχολικής Ειρήνης» πραγματοποιήθηκε βιωματικό σενάριο με θέμα «Για τα συναισθήματά μου  στους φίλους μου μιλώ, μέσα μου δεν τα κρατώ ».

Οι μαθητές μίλησαν για τα όμορφα και  τα άσχημα συναισθήματά τους ,πότε τα νιώθουν και με ποιους τα μοιράζονται. Διαβάσαμε το παραμύθι « Ο άσπρος γλάρος και ο μαύρος κότσυφας» και με  συζήτηση  κατέληξαν το συμπέρασμα ότι ο κότσυφας με τη βοήθεια του φίλου του κατάφερε, όχι μόνο να  αντέξει την απόρριψη των άλλων γλάρων, αλλά στο τέλος να τον εκτιμήσουν και να καταλάβουν πόσο σημαντικός είναι.

Τέλος κατασκεύασαν τις φατσούλες με τα συναισθήματα.  

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός :Μενέξη Ελένη

 

Τίτλος δράσης: «Το παζλ της φιλίας»

            Στο πλαίσιο της ημέρας εορτασμού και διαφύλαξης της «Σχολικής Ειρήνης» υλοποιήθηκε η βιωματική δράση «Το παζλ της φιλίας» με παράλληλη προβολή βίντεο της ταινίας μικρού μήκους « Soar».

            Πιο συγκεκριμένα, στην ταινία παρουσιάζεται ένα κορίτσι, το οποίο βοηθά ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι που προσγειώνεται από τον ουρανό. Με διάφορα τεχνάσματα και χωρίς κανένα όφελος βοήθησε το ανθρωπάκι να προλάβει την οικογένεια και τους φίλους του. Κατόπιν, με αφορμή την ταινία, συζητήσαμε τι πρέπει να κάνει ένας φίλος και προέκυψαν αρκετές απόψεις πάνω σε αυτό, τις οποίες γράψαμε στον πίνακα (π.χ. να βοηθάει τους συμμαθητές του, να μην φέρεται άσχημα στους φίλους του κ.α.) και γενικότερα αναφερθήκαμε στην αξία της φιλίας.

            Αργότερα, αφού κόψαμε κομμάτια παζλ, κάθε παιδί έγραψε  μία από τις ιδέες που προαναφέρθηκαν και τις κολλήσαμε στο κολάζ που ονομάστηκε «Το παζλ της φιλίας». Όλα αυτά έγιναν και σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της τάξης, Ελένη Μενέξη.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ιστορία Μαρινέλη

Σύνδεσμος ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=eDkpVwrhYfo

Γ1

 «Φιλία: μια αξία ανεκτίμητη» – Παραδείγματα φιλίας στην ελληνική μυθολογία

 Περιγραφή δράσης

Ο εκπαιδευτικός του τμήματος πραγματοποίησε ανάγνωση στην ολομέλεια της τάξης του παραμυθιού «Το κουβαράκι που ήθελε ν’ αγαπάει» της Βάννας Μυρωνάκη, το οποίο εστιάζει στην ιστορία ενός μαύρου κουβαριού. Καθώς διαδραματίζεται η ιστορία και ξετυλίγεται η μαύρη του κλωστή του κουβαριού αποκαλύπτεται η αξία της διαφορετικότητας, της δίχως ανταλλάγματα προσφοράς καθώς και της «παραμυθένιας» και αληθινής αγάπης.

Αφού πρώτα πραγματοποιήθηκε συζήτηση πάνω στο κεντρικό θέμα του παραμυθιού, στην συνέχεια οι μαθητές του τμήματος με αφορμή το παραμύθι κλήθηκαν να αποτυπώσουν σε ζωγραφιές το κομμάτι της ιστορίας που τους κέντρισε το ενδιαφέρον και τους έκανε περισσότερο εντύπωση.

Σε δεύτερη φάση, οι μαθητές υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, έφτιαξαν τη δική τους «Συνταγή της φιλίας», προσθέτοντας τα υλικά και την κατάλληλη δοσολογία αυτών, σύμφωνα με την προτίμησή τους και κατόπιν συνέθεσαν την εκτέλεση της συνταγής. Η συνταγή τόσο με τα υλικά όσο και με την εκτέλεση αποτυπώθηκε σε μεγάλο χαρτόνι.

Στη τρίτη φάση της δράσης, συζητήθηκαν στην τάξη παραδείγματα διάσημων φιλιών από την Μυθολογία και την Ιστορία, τα οποία με τη σειρά τους αποτυπώθηκαν σε χαρτόνι με τη μορφή ζευγαριών και με τίτλο «Διάσημοι φίλοι στη Μυθολογία και την Ιστορία».

 Υπεύθυνος εκπαιδευτικός

Κουκουζίκας Ναπολέων

Σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς: Γεωργιάδου Σεβαστή, Ευαγγέλου Κωνσταντινιά, Μιχαήλ Κατερίνα.

Γ2

Τίτλοι δράσεων: “Το αλφάβητο της αγάπης”-Λέω κάθε μέρα όμορφα λόγια  στους συμμαθητές μου”

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας διαφύλαξης της σχολικής ειρήνης, στις 6 Μαρτίου, η Γ2 τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε ένα σύνολο δράσεων όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του τμήματος.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε ως εκπαιδευτικό εργαλείο το βιβλίο «να ζεις, ν ‘ αγαπάς και να μαθαίνεις», του συγγραφέα Λέο Μπουσκάλια και διαβάστηκαν κάποια αποσπάσματα με σκοπό τον προβληματισμό των μαθητών και εν συνεχεία έγινε  επεξεργασία και συζήτηση διαφόρων θεμάτων σχετικά με την αγάπη και την φιλία. Η συζήτηση περιελάμβανε θέματα όπως η ανάπτυξη του «εγώ» και τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε όταν τοποθετούμε το «εμείς» μπροστά από αυτό. Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην κατασκευή του αλφάβητου της αγάπης  και όλοι μαζί αναζητήσαμε ωραίες φράσεις για να το συμπληρώσουμε.

Οι έννοιες της φιλίας, της αγάπης, του σεβασμού, της αλληλοαποδοχής και της ενσυναίσθησης διερευνήθηκαν επίσης και μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού και από τη χρήση βίντεο και εικόνων. Στόχος ήταν  ο προβληματισμός των μαθητών σχετικά με τα θέματα αυτά, η ενίσχυση της θετικής συμπεριφοράς απέναντι στους άλλους, η ανάπτυξη της  αλληλοαποδοχής και του αλληλοσεβασμού.Τέλος σε όλη τη διάρκεια του μήνα πραγματοποιήθηκε η δράση «λέω κάθε μέρα όμορφα λόγια στους συμμαθητές μου». Οι μαθητές δηλαδή καθημερινά καλούνταν να εκφράσουν μια ωραία φράση για κάποιον ή κάποια από τους συμμαθητές τους και στη συνέχεια αυτός/ή να ανταποδώσει με μια ακόμη ωραία φράση. Η δράση αυτή αποσκοπούσε στην κατανόηση από όλους μας, ότι τα θετικά λόγια για τους άλλους πάντα μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα!

 Τις παραπάνω δράσεις ανέλαβαν η δασκάλα τους τμήματος, Ζιγνέλη Αγγελική και η δασκάλα παράλληλης στήριξης Σπάνδου Σωτηρία.

Δ1

Με αφορμή την ημέρα σχολικής ειρήνης ,διαβάσαμε στην τάξη το παραμύθι «Η θλιμμένη παπαρούνα» και δημιουργήσαμε το δικό μας χαρούμενο λιβάδι..Στα πέταλά της γράψαμε τα θετικά στοιχεία που κάθε παιδί ανέφερε για τον εαυτό του και τι θα ήθελε να βελτιώσει. Συζητήσαμε για τη διαφορετικότητα,για τα θετικά στοιχεία που βλέπουν στο χαρακτήρα των συμμαθητών τους και βρήκαμε παροιμίες που μιλούν για τη φιλία.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Χατζηκατσούπης Γρηγόρης

 

Δ2

Better together, από το Εγώ στο Εμείς”

Την εβδομάδα δράσεων για τον εορτασμό της «Σχολικής Ειρήνης» οι μαθητές/τριες του Δ΄2 ασχολήθηκαν με ποικίλες δράσεις, ώστε να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να ευαισθητοποιηθούν και να δημιουργήσουν με θέμα τη “Φιλία”.

Παρακολούθησαν βίντεο και συζητήσαμε, δραματοποιήσαμε διαλόγους μέσα από το βιβλίο που διαβάζουμε στην τάξη “Από την Εγώπολη στην Εσύπολη” και έφτιαξαν το δικό τους εξώφυλλο για το βιβλίο, διάβασαν στα παιδιά της Α΄ δημοτικού το βιβλίο “Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή” και κουβεντιάσαμε, δημιούργησαν κορδελίτσες με λέξεις εμπνευσμένες από τη φιλία κ διακοσμήσαμε τον διάδρομο του σχολείου, έφτιαξαν τις δικές τους καρτελίτσες για το “Περιστέρι της Ειρήνης” και “Τα δώρα της Φιλίας” με ελληνικές και αγγλικές λέξεις, φιλοτέχνησαν τα βραχιολάκια φιλίας, θαύμασαν τα έργα των μαθητών/τριών του σχολείου, δανείστηκαν βιβλία και φτιάξαμε το γλυκό της φιλίας σε σχήμα καρδιάς. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της φιλίας και το πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους/στις φίλους/ες μας, αλλά και γενικότερα.

Καρβουνίδου Ελευθερία

Σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς:

Μιχαήλ Κ.,Καρακίτσος Χ.,Κοροβέση Γ.,Ματζιούρη Α.,Απότα Κ.,Ανθοπούλου Α.

Ε1

Οι μαθητές του τμήματος μελέτησαν σενάρια πραγματικών προβληματικών περιστατικών και αφού τα δραματοποίησαν συζήτησαν για τα προβλήματα που ανέκυψαν και τον τρόπο επίλυσής τους.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν διάφορα βίντεο με  συγκρούσεις ανάμεσα σε συνομήλικους και προσπάθησαν να μπουν στη θέση του θύτη και του θύματος και να νιώσουν τα συναισθήματά τους.

Τέλος κατασκεύασαν μια αφίσα με θέμα «Στηρίζομαι στους φίλους μας».   

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γαβριηλίδου Θένια

Ε2

Η πρώτη δράση με την οποία ασχολήθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος κατά τη διάρκεια εορτασμού της εβδομάδας σχολικής ειρήνης ήταν η βιβλιοπαρουσίαση. Οι μαθητές δανείστηκαν από τη βιβλιοθήκη του σχολείου βιβλία σχετικά με τη φιλία. Αφού τα διάβασαν,  συμπλήρωσαν ένα έντυπο βιβλιοπαρουσίασης και τα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους. Μετά την ολοκλήρωση κάθε παρουσίασης ακολουθούσε συζήτηση.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι βιβλιοπαρουσιάσεις ακολούθησε το βιωματικό παιχνίδι εμπιστοσύνης «Το χαρτί στην πλάτη»  στην αυλή του σχολείου. Οι μαθητές είχαν ένα κομμάτι χαρτί στην πλάτη τους και οι υπόλοιποι μαθητές περνούσαν από όλους  και του έγραφαν ένα χαρακτηριστικό τους γνώρισμα. 

Τέλος μέσα στην τάξη ακούσαμε την αφήγηση του παραμυθιού «ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε να τον χαϊδέψουν».

Υπεύθυνοι δράσεων: Λέφα Γεωργία Ξανθοπούλου Αθηνά

ΣΤ1

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας «Σχολικής Ειρήνης» στο σχολείο μας, με θέμα τη φιλία, πραγματοποιήθηκε στην τάξη μας η δράση «Οι καρδιές της φιλίας». Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους μαθητές να σχεδιάσουν και να χρωματίσουν καρδιές χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και αφού επιλέξουν έναν συμμαθητή τους, να γράψουν για αυτόν μια θετική λέξη που τον χαρακτηρίζει.

 Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, ακολούθησε συζήτηση με στόχο να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο καθένας μας έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, ότι πρέπει να εστιάζουμε στα θετικά χαρακτηριστικά των συμμαθητών μας και των γύρω μας και ότι όλοι είμαστε μια ομάδα παρά τις διαφορές μας. Τέλος οι μαθητές εξέφρασαν τις απόψεις τους για τη φιλία και έγινε προσπάθεια να γίνει κατανοητό από όλους πόσο σημαντική είναι η φιλία και η ανάγκη που προκύπτει να την προστατεύουμε και την ενισχύουμε σε κάθε περίπτωση.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Αθιανάς Κωνσταντίνος

ΣΤ2

ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ : Κινηματογραφική ταινία ” Το καναρινί ποδήλατο”

Οι μαθητές του τμήματός μας παρακολούθησαν τη βραβευμένη, ελληνική ταινία, με τίτλο ”Το καναρινί ποδήλατο” με θέμα τη μαθητική ζωή στο δημοτικό σχολείο και την προσπάθεια ενός νέου εκπαιδευτικού να βγάλει από την κοινωνική και μαθητική απομόνωση έναν μαθητή του και να τον εντάξει ομαλά μέσα στο μαθητικό περιβάλλον.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός : Κεσόγλου Μιχαήλ

 

ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣEΩΝ: ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

(Υπεύθυνη εκπαιδευτικός ΜΑΤΖΙΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ)

Δράσεις με τμήματα Ε1 &Ε2 αντίστοιχα

Την  εβδομάδα διεξαγωγής των δράσεων για την Ημέρα  Σχολικής Ειρήνης μιλήσαμε με τους μαθητές για τη σημασία θεμελιωδών αξιών  στη σχολική ζωή όπως:

 ΦΙΛΙΑ,ΕΥΓΕΝΕΙΑ,ΑΝΟΧΗ,ΑΠΟΔΟΧΗ,ΕΓΝΟΙΑ,ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΓΑΠΗ.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με μεράκι στις βιωματικές δράσεις που έφεραν τους προαναφερθέντες τίτλους.

Ειδικότερα, οι μαθητές του Ε1 τμήματος κατασκεύασαν από χαρτόνι περιστέρια που το καθένα έφερε στο ράμφος του και διέδιδε ένα μήνυμα σχετικά με τη σημασία που διαδραματίζει η φιλία γα το κάθε παιδί, πώς ορίζει κάθε παιδί τον φίλο,  πώς οραματίζεται τη ζωή του στο μέλλον με τους φίλους στο πλάι του ή ακόμη και προϋποθέσεις που διατηρούν ζωντανή μία φιλία. 

Αναφορικά με το Ε2, αφού το σχολείο λογίζεται ως τα δεύτερο σπίτι των παιδιών, οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος ζωγράφισαν εικόνες με φίλους, έγραψαν για τη σημασία της φιλίας και περιέγραψαν τα συναισθήματά τους για την παρουσία φίλων στη ζωή τους. Τα μηνύματα κρεμάστηκαν σε κρεμάστρες σε σχήμα καρδιάς και τοποθετήθηκαν σε σχηματισμό που παρέπεμπε σε κτήριο και δη σχολείο.                                                              

Και οι δύο δράσεις αναρτήθηκαν στους πίνακες εργασιών στο διάδρομο του σχολείου μας κοντά στο «Παγκάκι της Φιλίας», όπου διευθετείται η όποια διάρρηξη στις σχέσεις τους, για να τους θυμίζει τη σημαντικότητα της Σχολική Ειρήνης στη ζωή τους και να θαυμάζουν τα έργα τους.

                                                    Τμήματα Δ1,Δ2,Ε1,Ε2,ΣΤ1,Στ2

                                   Αγγλικά (Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Μιχαήλ Αικατερίνη)

 

Μιλήσαμε σε όλα τα τμήματα για την έννοια της πραγματικής φιλίας, καθώς και για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μία δυνατή φιλία. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε τις παρακάτω τρεις μικρές ταινίες ,στα αγγλικά:

«What makes a good friend?”

“How to be a good friend”

“A short story about true friendship”

 Στο τέλος τα παιδιά έγραψαν και χρωμάτισαν σε καρδούλες και χαρτάκια μία λέξη στα αγγλικά που χαρακτηρίζει την πραγματική φιλία. Το υλικό από τη δράση αναρτήθηκε (σε μορφή κολάζ) από τα παιδιά και τους δασκάλους στο Περιστέρι της Ειρήνης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας για τη σχολική ειρήνη υλοποιήθηκε στο μάθημα της πληροφορικής δράση με τίτλο “Κολάζ για την ειρήνη στον Η/Υ”. Στο πλαίσιο  της δράσης αφού προηγήθηκε  συζήτηση στην τάξη για την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων στην καθημερινή ζωή και κατ’ επέκταση στη σχολική ζωή οι μαθητές κατασκεύασαν κολάζ με έννοιες που σχετίζονται με την αξία της ειρήνης ,όπως η φιλία, αγάπη, σεβασμός, ανεκτικότητα, συνεργασία κτλ. αξιοποιώντας τα αυτόματα σχήματα  ενός εγγράφου word. Έτσι, μέσω της δράσης αυτής οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι στο θέμα και αντιλήφθηκαν τη σημασία της ειρήνης  στη ζωή των ανθρώπων. 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΡΒΟΥΤΣΙΩΤΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας «Σχολικής Ειρήνης» ο εκπαιδευτικός των Εικαστικών με  τους  μαθητές των τμημάτων εμπνεύστηκαν από το θέμα  η ¨ Φιλία ¨ και δημιούργησαν όμορφες εικόνες και αφίσες.  Τα έργα τους αναρτήθηκαν στα ταμπλώ των τάξεων και του σχολείου  μας και γέμισαν παντού χρώματα  και συναισθήματα!

Ο εκπαιδευτικός των Εικαστικών  επίσης σε συνεργασία με την κυρία Βακιάνη και άλλους εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν τη δράση «τα δώρα της φιλίας» και το υλικό που δημιουργήθηκε από τη δράση, τοποθετήθηκε πάνω στο Περιστέρι Σύμβολο της Σχολικής Ειρήνης στο σχολείο μας» που κατόπιν  αναρτήθηκε στον τοίχο του πρώτου ορόφου. Στη συνέχεια το υλικό αυτό  θα δεθεί  σε ξυλοκατασκευή με σκοπό το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε να παραμείνει στο σχολείο μας και έτσι μαθητές και εκπαιδευτικοί να ανατρέχουν σε αυτό όταν κρίνεται απαραίτητο να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της τάξης και του σχολείου συνολικά και να γίνει υπενθύμιση κάποιων αξιών και κανόνων.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Χρήστος Καρακίτσος

divider

 

 • 03/03/2020 – ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης , στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής , στους μαθητές και μαθήτριες της Γ’τάξης στους οποίους απονεμήθηκαν και Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής.

  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Καρακασίδου Σταυρούλα – Παπαευθυμίου Αποστολία

divider

 • 20/12/2019 -Δράση Α’τάξης για τα Χριστούγεννα

  Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 τα δύο τμήματα της Α΄ τάξης επισκέφτηκαν τον 9ο Παιδικό Σταθμό Καβάλας και τραγούδησαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων στα μικρά παιδιά και τις δασκάλες τους. Ακόμα παρουσίασαν ένα μικρό δρώμενο, τον « Ευχολόγο», κατά το οποίο κρατώντας καρτέλες που αναγράφονταν διάφορες ευχές, ευχήθηκαν μέσα από ποιήματα στα μικρά παιδιά που τους παρακολουθούσαν με προσοχή. Τέλος οι μαθητές της Α΄ τάξης χάρισαν στα παιδιά του παιδικού σταθμού δωράκια φτιαγμένα από τα χεράκια τους.

  Οι δασκάλες της Α΄τάξης

  Ανθοπούλου Ανατολή

     Χράντα Βασιλική

divider

 • 20/12/2019 – Δ ΤΑΞΗ

Οι μαθητές της  Δ τάξης , την Παρασκευή  20 Δεκεμβρίου, έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα στη γειτονιά του σχολείου. Επισκέφθηκαν σπίτια των συμμαθητών τους όπου κι έψαλαν τα κάλαντα.

divider

 • 20/12/2019-Γ ΤΑΞΗ

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, οι μαθητές- τριες της Γ1 και Γ2 τάξης με τους δασκάλους τους κ. Κουκουζίκα Ναπολέοντα και κ. Ζιγνέλη Αγγελική, την εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης κ. Σπάνδου Σωτηρία και με τη συνοδεία του μουσικού του σχολείου μας κ. Σεμερτζίδη Γιώργου επισκέφτηκαν την 20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία που εδρεύει στην πόλη μας για να  ψάλλουν τα κάλαντα και να τραγουδήσουν όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό τους ήχους του ακορντεόν.

           Οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες άκουσαν με χαρά και συγκίνηση τις μελωδίες από τις παιδικές φωνούλες των μαθητών-τριών μας και αντάλλαξαν ευχές με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, προσφέροντάς τους μελομακάρονα, κουραμπιέδες και χυμούς. Ακόμη οι μαθητές χάρισαν στον επιτελάρχη και τους αξιωματικούς χριστουγεννιάτικες κάρτες και κατασκευές που είχαν φιλοτεχνήσει στο σχολείο με την επιμέλεια του εκπαιδευτικού των εικαστικών κ. Καρακίτσου Χρήστου. Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δράση ήταν εξαιρετικές.

divider

 • 19/12/2019 – Ε ΤΑΞΗ

Οι μαθητές της Ε τάξης , την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα στη Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Παπαδοπούλου Ε. Τους μαθητές συνόδευε ο κύριος Σεμερτζίδης Γιώργος, μουσικός του σχολείου. Στη συνέχεια δυο μαθητές του Ε2  τμήματος , με τα μουσικά τους όργανα , έπαιξαν τα τρίγωνα κάλαντα. Τέλος, οι μαθήτριες και των δυο τμημάτων με την καθοδήγηση της κ. Ξανθοπούλου Αθηνάς., δασκάλας παράλληλης στήριξης του σχολείου, νοημάτισαν τα παραδοσιακά κάλαντα «Καλήν ημέραν άρχοντες», ενώ οι υπόλοιποι μαθητές συνόδευαν τραγουδώντας.

                                                                                        Οι Δασκάλες της τάξης

                                                                                         Γαβριηλίδου Παρθένα

                                                                                                Λέφα Γεωργία

divider

 • 19/12/2019 – ΣΤ ΤΑΞΗ

Στις 19 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη, οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια κ.Παπαδοπούλου Ελένη, τον μουσικό Σεμερτζίδη Γεώργιο και τους δύο εκπαιδευτικούς των τάξεων κ.κ Αθιανά Κωνσταντίνο και Κεσόγλου Μιχαήλ έψαλλαν παραδοσιακά Κάλαντα της πατρίδας μας στις αρχές της πόλης μας.

Συγκεκριμένα έψαλλαν τα Κάλαντα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου  Στέφανο , στον Δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη Θεόδωρο, στον Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας κ. Αντωνιάδη Κωνσταντίνο και στην Προϊσταμένη Α/θμιας Διεύθυνσης Καβάλας κ. Γαϊτανίδου Αθανασία.

divider

 • 19/12/2019 – Β ΤΑΞΗ

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου η Β΄ τάξη επισκέφτηκε το «Πολυκέντρο» του Αγίου Λουκά και συμμετείχε στο ημερήσιο πρόγραμμα του τμήματος δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών-τριών σε θέματα που αφορούν άτομα με ιδιαιτερότητες. Τα παιδιά τραγούδησαν εορταστικά τραγούδια, έκαναν χειροτεχνίες, παρασκεύασαν κουλουράκια και συμμετείχαν σε μουσικοκινητικά παιχνίδια. Τέλος πρόσφεραν δωράκια και γλυκά στα άτομα του προγράμματος στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

                                                                                       Οι δασκάλες της τάξης

                                                                                                  Αναστασία Σίσκου  

                                                                                                     Ελένη Μενέξη

divider

 • 12/12/2019 -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέσα στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα: «Μπαχαρικά και βότανα- οι θησαυροί της φύσεως και οι ευεργετικές τους ιδιότητες» το τμήμα Β2 με επικεφαλής του προγράμματος την κα Πολίνα Ματζιούρη έφτιαξαν λικέρ δροσαχί και κέρασαν λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων όλους/ες τους/τις δασκάλους/ες του 24ου δημοτικού σχολείου. Το λικεράκι σερβιρίστηκε σε μπουκάλι ζωγραφισμένο από τα χεράκια μας με χριστουγεννιάτικα σχέδια για να ταιριάζει στο πνεύμα των ημερών. Γνωστοποιούμε ότι το δροσαχί:

 • Τονώνει το νευρικό σύστημα
 • Είναι επουλωτικό, διουρητικό και αντιδιαβητικό
 • Ενδείκνυται σε όσους υποφέρουν από κατάθλιψη και υπερένταση
 • Για τις πέτρες στα νεφρά
 • Ανακουφίζει από τη ναυτία και τις ημικρανίες
 • Για τους πόνους της αρθρίτιδας
 • Μειώνει τη χοληστερόλη
 • Βοηθά στην ακμή λόγω της αντι-μικροβιακής της δράσης
 • Το τσάι του είναι κατάλληλο για τις ζαλάδες της εγκυμοσύνης
 • Είναι ηρεμιστικό και χαλαρωτικό, κατά του στρες
 • Χρησιμοποιείται στα γλυκά του κουταλιού αλλά και…
 • Ως εντομοαπωθητικό

Όπως και να’χει, σας δίνουμε τη συνταγή μας για να τη δοκιμάσετε με τις θερμότερες ευχές μας για «Καλή Επιτυχία».

Η δασκάλα του προγράμματος

Πολίνα Ματζιούρη

Λικέρ Δροσαχί (αρμπαρόριζα)

Υλικά
1 μπουκάλι (700ml) κόκκινο ξηρό κρασί 
380 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού φύλλα αρμπαρόριζας
1-2 ξυλάκια κανέλλα
1-2 αστεροειδείς γλυκάνισους
5-6 γαρύφαλλα

Εκτέλεση
Σε μια γυάλα βάζω όλα τα υλικά και τοποθετώ πάνω σε ένα θερμόσωμα, προκειμένου η ζάχαρη να αρχίσει να λειώνει, ανακινώντας παράλληλα συχνά απαλά. Ειδάλλως η ζάχαρη στον πάτο της γυάλας θα πετρώσει. Μόλις λειώσει, το αφήνω σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 15 μέρες τουλάχιστον. Το σουρώνω και το φυλάω σε γυάλινο μπουκάλι!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

divider

 • 6/11/2019 –  Συμμετοχή στο πρόγραμμα “Virtual School”

Το σχολείο μας σε συνεργασία με Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια όλης της χώρας ,συμμετείχε στο Καινοτόμο πρόγραμμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Καβάλας “Virtual School” με στόχο την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

 

divider

 • 24/10/2019-ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

  Το σχολείο μας συμμετείχε στον εορτασμό της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα διοργανώνοντας σχολική γιορτή. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την 14 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα, στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου. Συμμετείχαν οι μαθητές του ΣΤ’2 τμήματος, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα, ανέβασαν θεατρική παράσταση και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας.

    

divider

 • 27/Ο9/2019  6η -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

  Στα πλαίσια της 6ης πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στις αθλητικές εκδηλώσεις που έλαβαν μέρος στην αυλή του σχολείου.    Εγιναν πλήθος ομαδικών και ατομικών παιχνιδιών και αθλοπαιδιών καθώς και εικαστικές δημιουργίες και προβολή βίντεο με σχετικό θέμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό. Αγαπώ την Υγέια μου».

  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Καρακασίδου Σταυρούλα – Παπαευθυμίου Απστολία

divider

 • 2/10/2019 – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

              Η μαθήτρια του ΣΤ2 τμήματος του σχολείου μας Αδαμάκη Δανάη, στον διαγωνισμό ζωγραφικής, που διοργανώθηκε από την Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Νομού Καβάλας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο.

              Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν “Touring around Europe” και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο φουαγιέ του Διοικητηρίου.

              Η ζωγραφιά της μαθήτριάς μας, Αδαμάκη Δανάης, θα είναι το θέμα της αφίσας της εκδήλωσης για την επόμενη σχολική χρονιά.