ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

arxeio1

2018-2019

  • Συγχαρητήρια Θεοφιλία!!!

Η Θεοφιλία Πίστη Δημητριάδου, μαθήτρια του Στ1 διακρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικού Λάτιν  Χορού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 10/2/2019  με 7 μετάλλια, 1 χρυσό 2 αργυρά και  4 χάλκινα.

divider

  • Διάκριση – Βράβευση μαθήτριας

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/9, η εκδήλωση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ) για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Από τις 10.30 μέχρι και τις 13:30, πάρα πολλά παιδιά βρέθηκαν στο 6ο ΓΕΛ Καβάλας (πρώην Πολυκλαδικό) και γιόρτασαν την Πολυγλωσσία.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Singing, Dancing, Smiling in Europe» και περιελάμβανε διαγωνισμούς, καραόκε, face painting, δώρα και πολλά-πολλά παιχνίδια.

Πολλή μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιών και στο διαγωνισμό ζωγραφικής στα πλαίσια της εκδήλωσης με θέμα «Οι γλώσσες του κόσμου». Από τα σχολεία του νομού Καβάλας συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 180 ζωγραφιές μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Η μαθήτρια του σχολείου μας Δανάη Αδαμάκη του Ε2 τμήματος πέτυχε μεγάλη διάκριση και βρέθηκε στην 1η τριάδα των βραβευθέντων. Η ζωγραφιά της θα τυπωθεί σε μορφή και μέγεθος αφίσας και θα χρησιμοποιηθεί για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για το έτος 2019-2020.

Συγχαρητήρια στην Δανάη μας για τη μεγάλη αυτή διάκριση.

divider

2016-2017

  • 4/02/2017 ? Μπράβο Θεοφιλία!!!!
    Μεγάλη χαρά μας έδωσε η διάκριση της μαθήτριας της Δ? τάξης του σχολείου μας, Θεοφιλίας Πίστη- Δημητριάδου, που πήρε το χρυσό μετάλλιο και ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας. Η Θεοφιλία συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αθλητικού αγωνιστικού λάτιν χορού που έγινε στις 4/2 στην Αθήνα στην κατηγορία Junior 1 με 5 χορούς στα ζευγάρια, ηλικίας 12-15 ετών.

divider

2014-2015

«Κύπρος 1974-2014:40 χρόνια Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ?»
Α1 τμήμα
1ο Βραβείο πανελληνίως

 Η Α΄ τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας συμμετείχε στο διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν  η Δ/νση Π.Ε. Σερρών με την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα  και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 420 σχολικές μονάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και πάνω από 20.000 μαθητές με 3.000 περίπου μαθητικές δημιουργίες. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 420 σχολικές μονάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και πάνω από 20.000 μαθητές με 3.000 περίπου μαθητικές δημιουργίες
Θέμα του διαγωνισμού: «Κύπρος  1974 ? 2014: 40 χρόνια  Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ?»
Οι μαθητές του Α1 τμήματος του σχολείου συμμετείχαν με μια ομαδική εργασία κολάζ και του Α2 με ατομικές ζωγραφιές.
Για έναν μήνα και κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας της ευέλικτης ζώνης οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της Κύπρου, τον πολιτισμό της, την γλώσσα της, την μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς της. Ευαισθητοποιήθηκαν για το πρόβλημα της διχοτόμησης της Κύπρου και συνειδητοποίησαν ότι οι λαοί ζουν καλύτερα όταν υπάρχει ειρήνη, φιλία και συνεργασία μεταξύ τους.

Στο διαγωνισμό προκρίθηκε και πήρε το 1ο βραβείο πανελληνίως η ομαδική εργασία κολάζ του Α1 τμήματος με  υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την δασκάλα του τμήματος  κ.   Σίσκου Αναστασία και τον εκπαιδευτικό εικαστικών κ. Σαμαρούδη Νικόλαο.

P2160003 scan0001

divider

4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης ? Βιβλιοτρεχάλα  Φιλαναγνωσίας
Α2 τμήμα
1ο Βραβείο πανελληνίως

 Οι μαθητές των δύο τμημάτων Α1 και Α2 του σχολείου  με ευθύνη και καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Σίσκου Αναστασία και κ. Μενέξη Ελένη  αντίστοιχα,  συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τίτλο «Βιβλιοτρεχάλα Ανάγνωσης» που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Ψυχογιός» και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Το πρόγραμμα διενεργήθηκε στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης και των Καινοτόμων δράσεων που προτείνει το Υπουργείο και υλοποιούνται στο Σχολείο. Στόχοι που επιτεύχθηκαν από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν: η καλλιέργεια του πνεύματος φιλαναγνωσίας των μαθητών, η δημιουργική έκφραση των μαθητών, η ενημέρωσή τους για σύγχρονα κοινωνικά θέματα και η γνωριμία τους με σημαντικά έργα του γραπτού λόγου.

Οι μαθητές αφού διάβασαν τα βιβλία που επέλεξαν συμμετείχαν σε έξι δράσεις φιλαναγνωσίας για τα βιβλία αυτά.

Στο διαγωνισμό τερμάτισαν στην πρώτη  θέση πανελληνίως για την τάξη τους οι μαθητές του  Α2 τμήματος με ευθύνη και καθοδήγηση της δασκάλας  τους κ. Μενέξη Ελένη, απέσπασαν το 1ο βραβείο  και κέρδισαν 500 ευρώ για την αγορά βιβλίων με τα οποία εμπλουτίσαμε την βιβλιοθήκη του σχολείου.

biblia

Οι μαθητές του Α2 επέλεξαν και διάβασαν τα βιβλία: «Απ΄έξω και ανακατωτά» του Μάκη Τσίτα και το «Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα»της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή ? Κελεπούρη

Για το πρώτο από αυτά έγραψαν την ιστορία σε ποίημα, ζωγράφισαν άλλο εξώφυλλο και έγραψαν ένα διαφορετικό τέλος. Για το δεύτερο περιέγραψαν και σχεδίασαν τον αγαπημένο τους ήρωα, έγραψαν μια μικρή περίληψη της ιστορίας και σχεδίασαν μια σκηνή του βιβλίου σε κόμικς (με εικονογράφηση και διαλόγους)

divider

ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙΟΥ

Το σκάκι δεν είναι ένα απλό επιτραπέζιο παιχνίδι. Αναμφισβήτητα είναι ο κυρίαρχος στο βασίλειο των παιχνιδιών. Το σκάκι διδάσκει το ομαδικό πνεύμα με έμφαση στις ικανότητες του ατόμου, την αξία της νίκης αλλά και της τιμητικής ήττας, « τον υγιή επί ίσοις όροις ανταγωνισμό», την ευγενή άμμιλα και το ευ αγωνίζεσθε. Το σχολείο μας -από την ίδρυσή του- συμμετέχει σε όλους τους σκακιστικούς αγώνες με πολλές διακρίσεις τοπικά και πανελλαδικά.
Μετά την διεξαγωγή των προκριματικών σχολικών σκακιστικών αγώνων Π.Ε. Καβάλας που πραγματοποιήθηκαν στις 7 και 8 του Μάρτη σε ξενοδοχείο της περιοχής , το σχολείο μας κατέκτησε την 4η θέση στο ομαδικό πρωτάθλημα και προκρίθηκε για τους ημιτελικούς . Συγχαίρουμε την ομάδα του σχολείου που αγωνίστηκε με σεβασμό στους αντιπάλους αλλά και πείσμα ώστε να διακριθεί και ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον.
Στην ομάδα του σχολείου μας συμμετείχαν οι μαθητές:

ΟΜΑΔΑ
1. Κουτράκης Θεόδωρος Δ1
2. Βουτσάς Χρήστος Ε1
3. Βουτσάς Ευάγγελος Δ2
4. Καραμούτα Αικατερίνη Ε2
5. Παπαδόπουλος Σάββας ΣΤ1
6. Σαμαρίδης Ιωάννης Ε2

Συγχαίρουμε επίσης τους μαθητές μας που συμμετείχαν στο ατομικό πρωτάθλημα και ιδιαίτερα αυτούς που διακρίθηκαν:

A΄ ΤΑΞΗ
Ξυδάς Άγγελος
Χατζηλαζαρίδης Γεώργιος
Χιμένα Φραγκίσκος
Σπιτσέρη Μίνα

Β΄ ΤΑΞΗ
Χιοκτουρίδης Μωυσής
Ραξενίδης Ευάγγελος
Γκίκα Αλεξάνδρα
Παπαδοπούλου Στελλάνθη
Ρούσσος Αθανάσιος

Γ ΄ ΤΑΞΗ
Πακαταρίδης Βασίλειος
Χιμένα Αντόνιο
Μαβινάκης Σταύρος
Ξυδά Κωνσταντίνα

Δ΄ ΤΑΞΗ
Κουτράκης Θεόδωρος( Διάκριση : 2ος στην ηλικία του)
Βουτσάς Ευάγγελος
Χατζηλαζαρίδου Δήμητρα

Ε΄ ΤΑΞΗ
Βουτσάς Χρήστος (Διάκριση : 2ος στην ηλικία του)
Καραμούτα Αικατερίνη(Διάκριση : 1η κορασίδα )
Σαμαρίδης Ιωάννης

 P3120026