Λειτουργία σχολικής βιβλιοθήκης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η σχολική μας βιβλιοθήκη, η «Γαλάζια Βιβλιοθήκη», είναι έτοιμη να ανοίξει την αγκαλιά της και να χαρίσει στους μαθητές και στις μαθήτριες ένα υπέροχο ταξίδι στον μοναδικό, ζωντανό, πολύχρωμο, υπέροχο κόσμο των βιβλίων.

Τη φετινή χρονιά, που οι συνθήκες μας το επιτρέπουν, οι μαθητές/τριες θα επισκέπτονται τον χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης και θα δανείζονται τα βιβλία που επιθυμούν. Έχει δημιουργηθεί για κάθε τμήμα (από τη Β΄ τάξη έως και την Στ΄) πρόγραμμα δανεισμού και ο δανεισμός θα διαρκεί δύο εβδομάδες. Για την Α΄ τάξη τον δανεισμό αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί και υλοποιούν δράσεις φιλαναγνωσίας μέσα στην τάξη (ή και σε συνεργασία με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης). Η υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης κ. Καρβουνίδου Ελευθερία, θα ενημερώσει όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες για τη λειτουργία της και για τις ποικίλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου θα ενημερώνεστε και εσείς για όλες τις δράσεις που θα γίνονται μέσα από τη συνεργασία της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης με την κ. Κούφτα Γεσθημανή, τους/τις εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας. Υποστηρικτικό ρόλο θα έχετε και εσείς οι γονείς και κηδεμόνες.

Η σχολική βιβλιοθήκη θα αγκαλιάσει, όσο το δυνατόν, τις περισσότερες πλευρές του εκπαιδευτικού έργου, καλύπτοντας τις ανάγκες μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών και θα συμβάλλει στην καλλιέργεια της αγάπης για το διάβασμα και το βιβλίο μέσα από ενδιαφέρουσες και ευχάριστες δραστηριότητες.

Ευχόμαστε να έχουμε μια χρονιά με υγεία, αγάπη, χαρά, πρόοδο και δημιουργία!

 

Η Δ/ντρια του Σχολείου                                           Η Υπεύθυνη Σχολικής Βιβλιοθήκης

Παπαδοπούλου Ελένη                                                     Ελευθερία Καρβουνίδου

Skip to content