Συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο AETMA Lab του ΔΙΠΑΕ για την σχεδίαση νέων εκπαιδευτικών παρεμβάσεων – Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Σε συνέχεια της επιτυχημένης  συνεργασίας του 24ου Δημοτικού με το Θεσμοθετημένο Ερευνητικό Εργαστήριο AETMA Lab του Τμήματος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/1/2024 συνάντηση για την σχεδίαση νέων εκπαιδευτικών παρεμβάσεων με αφορμή την επικείμενη Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στις 6 Φεβρουαρίου 2024. Ειδικότερα συζητήθηκε η αξιοποίηση δύο εκπαιδευτικών παιχνιδιών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Επιστημονικής ομάδας του AETMA Lab με  την ομάδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του ΙΜΤ ΜSc του Τμήματος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με σκοπό την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών/τριων για την αναγνώριση και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο Διαδίκτυο. H παιδαγωγική προσέγγιση του εγχειρήματος βασίζεται στη Συμμετοχική Μάθηση & εξερεύνηση μέσω Μεικτής Πραγματικότητας στοχεύοντας στην ενίσχυση της εκπαίδευσης με επαυξημένη πραγματικότητα και τεχνολογίες εμβύθισης. Στα πλαίσια της σχεδιαζόμενης δράσης, οι μαθητές θα κάνουν χρήση, μεταξύ άλλων, και συσκευών Εικονικής Πραγματικότητας (VR headsets) .
Η Δ/ντρια του σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό ευχαριστούμε θερμά την ομάδα του  Εργαστηρίου  AETMA Lab και ειδικότερα τον κ. Καζανίδη για την πολύτιμη συνεργασία!

 

Skip to content