Eνημέρωση για την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η 11η Πανελλήνια Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024 θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο εναρμόνισης της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή».

Μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, την ημέρα αυτή για τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας θα την εορτάσει στο Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» της Καλαμίτσας, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024  για λόγους αποφυγής συνωστισμού με άλλα σχολεία .

Εκεί όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα συμμετάσχουν, στο νεοαναδιαμορφωμένο αθλητικό κέντρο, σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια που θα διοργανωθούν από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, προκειμένου να αναδειχτούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

27-09-2024 Μήνυμα της Αν. Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπ/σης ΑΜΘ Μαριγούλας Κοσμίδου για την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η σημερινή ημέρα όπως ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας είναι ημέρα γιορτής. Συμμετέχουμε στην 11η Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 και μεταδίδουμε το κοινό σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη ζωή».

Οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων έχουν προγραμματίσει εντός του σχολικού ωραρίου – αθλητικές δραστηριότητες και αθλοπαιδίες με στόχο την ενθάρρυνση και κινητοποίηση ΟΛΩΝ των μαθητών/τριων στοχεύοντας στην αύξηση της φυσικής δραστηριότητας των παιδιών, στην βελτίωση της υγείας καθώς και της ποιότητας ζωής αυτών.

Μέσα από τις εκδηλώσεις, τις παρουσιάσεις, τις δραστηριότητες και το παιχνίδι, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τόσο της Φυσικής Αγωγής όσο και των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία στα παιδιά να δοκιμάσουν βιωματικά διάφορα αθλήματα, να ασχοληθούν με την σωματική δραστηριότητα και τον αθλητισμό κατανοώντας τα οφέλη της άθλησης και του αθλητισμού.

Καλλιεργούμε κοινωνικές δεξιότητες/ικανότητες, υγιείς συμπεριφορές λέγοντας ΟΧΙ στην αδράνεια και την υποκινητικότητα.  Θα ήθελα να σταθούμε στο «Μαζί». Σε αυτή τη μέρα γιορτής είμαστε όλοι μαζί! Χωρίς αποκλεισμούς! Χωρίς διακρίσεις!! Και ύστερα θα ήθελα να σταθούμε στη λέξη «ποιότητα»! Δεν είναι η ποσότητα που μας ενδιαφέρει! Τα υλικά με τα οποία διανθίζουμε την καθημερινότητά μας δεν έχουν καμία ουσία αν η ζωή μας δεν έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά! Ας μάθουμε να διαλέγουμε, να επιλέγουμε την άθληση από την ύλη, την συναισθηματική μας ευεξία μέσα από την άθληση και όχι μέσα από τα υπέρμετρα υλικά αγαθά.

Η επαφή της νέας γενιάς με τον αθλητισμό ειδικά στις μέρες μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Γι’ αυτό το λόγο όπως κάθε χρόνο η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού αποτελεί ημέρα γιορτής όλης της Σχολικής Κοινότητας. Γιορτάζουμε όχι μόνο την αγάπη για την άθληση, αλλά και για την υγεία, γιορτάζουμε την αγάπη για τη ζωή!

 

 

Skip to content