Αναβάθμιση της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου

Για τη φετινή σχολική χρονιά 2022-2023, η 3η ομάδα δράσης εσωτερικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου μας, με μέλη τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Καρβουνίδου Ελευθερία, Κούφτα Γεσθημανή, Ματζιούρη Αποστολία, Πασχαλίδου Καλλιόπη και Συροπούλου Δήμητρα, έθεσε ως στόχο βελτίωσης για την εκπαιδευτική μας μονάδα τη μέγιστη αξιοποίηση της σχολικής βιβλιοθήκης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας την επίτευξη ενός επιμέρους στόχου που είναι η αναβάθμιση Εξοπλισμού και Λογισμικού του Συστήματος Αυτοματοποίησης της σχολικής βιβλιοθήκης. Έπειτα από την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού υπολογιστή της σχολικής βιβλιοθήκης και την απόκτηση ενός σκάνερ χειρός, ολοκληρώθηκε και η ένταξη της σχολικής μας βιβλιοθήκης στο on line σύστημα βιβλιοθηκών openLib, χρησιμοποιώντας τη διαθέσιμη δωρεάν εφαρμογή «mylib». Η νέα δωρεάν εφαρμογή  που θα χρησιμοποιούμε, αντικαθιστά το παλιό πρόγραμμα δανεισμού και αποτελεί το κατάλληλο ψηφιακό περιβάλλον για την πλήρη διαχείριση και οργάνωση μιας δανειστικής βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα προσφέρει και πλήθος βοηθητικών εφαρμογών.

Στην παρούσα χρονική περίοδο γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθεί η ιστοσελίδα μας και να ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα να λειτουργεί με τη νέα της μορφή. Η σχολική μας βιβλιοθήκη, η «Γαλάζια Βιβλιοθήκη», θα ανοίξει την αγκαλιά της και θα χαρίσει στους μαθητές και στις μαθήτριες ένα υπέροχο ταξίδι στον μοναδικό κόσμο των βιβλίων μέσα από τον δικό της διαδικτυακό χώρο, τη δική της ιστοσελίδα:

http://galazialib24dimkav.mysch.gr/

(Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για να γνωρίσετε τη νέα ψηφιακή μας βιβλιοθήκη, η οποία είναι υπό διαμόρφωση)

Με εκτίμηση

Η 3η Ομάδα Δράσης

για την εσωτερική Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας

Skip to content