10/02/2023 – Εκπαιδευτικός όμιλος «Θεατρική ομάδα»

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως ξεκίνησε στο σχολείο μας τη λειτουργία του Εκπαιδευτικός Όμιλος με θέμα «Θεατρική ομάδα», με συμμετέχοντες 21 μαθητές της Δ’ τάξης. Οι μαθητές αποδέχθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την πρόσκληση που τους έγινε, καθώς, με τη συμμετοχή τους στη Θεατρική Ομάδα θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να φανταστούν, να πειραματιστούν, να αισθανθούν, να συναισθανθούν και να γνωρίσουν τον εαυτό τους.

Σκοπός της θεατρικής ομάδας είναι η επιτυχής εκτέλεση της θεατρικής πράξης και συγκεκριμένα η παρουσίαση του θεατρικού έργου «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου, με τελικούς αποδέκτες τους μαθητές όλων των υπόλοιπων τάξεων και των γονέων τους. Διαμέσου της δράσης, οι μαθητές θα εντρυφήσουν στο αρχαίο ελληνικό δράμα και συγκεκριμένα στο είδος της κωμωδίας, αναπτύσσοντας επικοινωνιακές και συνεργατικές δεξιότητες:

«Μέσω των βιωματικών πράξεων και των θεατρικών μεθόδων το παιδί παίρνει θέση στον χώρο και τον χρόνο, μεταφέρεται σε έναν μελλοντικό χωροχρόνο, ώστε να επιλέξει αργότερα τη θέση του στην κοινωνική πραγματικότητα».

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε  Πέμπτη και Παρασκευή από 13:25 – 14:15, με υπεύθυνες για τη συγκρότηση και τη λειτουργία του ομίλου τη θεατρολόγο κ. Αλχάζοβα Ευτυχία, και την εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης κ. Βασιλειάδου Άννα. Για τα σκηνικά και τα κοστούμια θα συνεργαστεί με τις υπεύθυνες του εκπαιδευτικού ομίλου, η εικαστικός  κ. Ζαβράκα Θεοδώρα.

Καλή επιτυχία στην Ομάδα μας!!!

Skip to content