Εκπαιδευτικός Όμιλος: «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ» – Παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη

Στον απόηχο της εκδήλωσης του Εκπαιδευτικού Ομίλου του σχολείου «Παιδική  Μαθητική Χορωδία» που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Αντιγόνη Βαλάκου» την περασμένη Τετάρτη, ο δεύτερος  Εκπαιδευτικός Όμιλος που λειτούργησε κατά τη φετινή σχολική χρονιά στο σχολείο μας,  με τίτλο «Θεατρική Ομάδα», έρχεται να συνεχίσει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του σχολείου με αφορμή τη  λήξη της χρονιάς.

Στον όμιλο «Θεατρική Ομάδα» συμμετείχαν δεκαεννιά (19) μαθητές/τριες  της Δ΄ τάξης και υπεύθυνες εκπαιδευτικοί ορίστηκαν, ύστερα από αίτημά τους, η δασκάλα της Θεατρικής Αγωγής κ. Αλχάζοβα Ευτυχία και της Παράλληλης Στήριξης κ. Βασιλειάδου Άννα. Στενός συνεργάτης και συνοδοιπόρος στο έργο τους στάθηκε η εκπαιδευτικός των Εικαστικών κ. Ζαβράκα Δώρα.

Αποτέλεσμα των μαθημάτων Θεατρικής Αγωγής που παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες κάθε Πέμπτη και Παρασκευή μετά τη λήξη των μαθημάτων του πρωινού κύκλου  από τον μήνα Ιανουάριο και μέχρι σήμερα, αποτελεί η  παρουσίαση από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες  της παράστασης «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, την Τετάρτη 07/06/2023 το απόγευμα στο σχολείο.

Εκτός από τα προφανή οφέλη της δράσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με τη λήξη της, την οποία θα σημάνει η παράσταση που θα παρουσιάσουμε την Τετάρτη, το βεστιάριο του σχολείου θα έχει εμπλουτιστεί από τις υπέροχες στολές που έχουν ραφτεί σε μοδίστρα και που αποτελούν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και των γονέων των συμμετεχόντων μαθητών/τριών, αλλά και με ένα υπέροχο σκηνικό που ανέλαβε το ίδιο το σχολείο να δημιουργήσει.

Συγχαρητήρια θερμά στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του ομίλου για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και τη μεγάλη τους προσφορά στους/στις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες, συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό των Εικαστικών για το υπέροχο σκηνικό και την ενδυματολογική επιμέλεια, κυρίως όμως θερμά συγχαρητήρια στους/στις μικρούς/ές ηθοποιούς για την υπομονή, την αυτοπειθαρχία και τον ενθουσιασμό που έδειξαν με τη συμμετοχή τους στα μαθήματα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων για την οικονομική υποστήριξη και ειδικότερα την κ. Τζιούτζιου Κατερίνα, αντιπρόεδρο του Συλλόγου, για τη μεγάλη της προσφορά σε προσωπική εργασία όσον αφορά τις στολές.

Τέλος, θερμά ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών/τριών μας που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση για τη συνεργασία που είχαμε μαζί τους και την ανταπόκρισή τους σε όλα τα «καλέσματα» του σχολείου.

Η Δ/ντρια

Παπαδοπούλου Ελένη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΟΡΝΙΘΕΣ»

Skip to content