«ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο διοργανώνει  «Διαδραστικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και ώρα 6 – 8 μ.μ.  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων με συμμετέχοντες μαθητές/τριες της Γ΄, Δ΄και Ε΄τάξης με τους γονείς τους και εκπαιδευτικούς.

Το «Διαδραστικό Εργαστήριο» θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τον Προγραμματισμό Εκπαιδευτικού έργου Β΄ τριμήνου,  στο πλαίσιο της δράσης «Μαραθώνιος Ανακύκλωσης» του προγράμματος «Followgreen» του Δήμου Καβάλας.

Το «Διαδραστικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης» θα  περιλαμβάνει δύο δράσεις :  α) βιωματική (θεατρικό δρώμενο)  και β) εικαστική (εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων και έργων από ανακυκλώσιμα υλικά),  αφού προηγηθεί σχετική ενημέρωση για το περιεχόμενό του.

Στόχος του «Διαδραστικού Εργαστηρίου Ανακύκλωσης» είναι η απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης από όλους, η καλλιέργεια ενσυναίσθησης και η ανάληψη καθηκόντων για την αειφόρα ανάπτυξη που προσφέρει η ανακύκλωση. Για την επίτευξη του στόχου θα αναπτυχθούν ομαδοσυνεργατικές τεχνικές που θα εμπλέξουν γονείς, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς ενδυναμώνοντας έτσι τις σχέσεις σχολείου-οικογένειας.

 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του εργαστηρίου: Καραπιπέρη Μαρία, Μανουηλίδου Ευμορφία

Skip to content